Sta In Je Kracht

Ready? Set. Go!

Interessante artikelen, blogs en gewoon van alles wat inspireert, motiveert en relativeert.

Gepubliceerd door Aan 10 maart 2017 in | Eén Reactie

ready set goReady? Set. Go!

Yes! Want klaar is het. Naambordje geprint, zomen in de gordijnen gemaakt. Dus nu echt: ready to GO! Ondertussen ben ik al begonnen qua ontvangst van de eerste klanten hier maar het is zo fijn dat de puntjes nu op de i staan.

Tja, wanneer is iets af? En wanneer ben je ready to go? Interessante vragen. Vragen die ongemerkt veel energie kunnen kosten om te beantwoorden. “Heb ik hier wel aan gedacht? Moet ik niet nog zus doen. Of zo iets beter maken?” Ik merk dat ik daar heel goed in verstrikt kan raken. En dat wanneer ik het loslaat en gewoon begin, de losse eindjes vanzelf samenkomen.

Een aspect van wat ik van Mindfull zijn heb geleerd is dat het ook hierin om en-en-denken gaat. In plaats van in voorwaarden te redeneren. Dus ja, ik kan gewoon van start met mijn werk ook al is de ruimte nog niet precies zoals ik wil. Herken je dit ‘als dit, dan dat-denken’? Wanneer je je aandacht meer op het NU kan richten wordt het makkelijker om het voorwaardelijke denken los te laten. En te bedenken maar ook zeker te voelen dat het wel goed komt. Of zoals op zijn Twents: “Loat mer kuuln, ‘t löp wa los.” (“Laat maar lopen, het komt wel goed.”)

Misschien een leuke uitdaging voor het weekend? Het feestje dat je aan het voorbereiden bent, of een simpel bezoek van oma dat voor zondag gepland staat. Is goed goed genoeg? En durf je alle gedachten die zeggen dat toch eerst de ramen gedaan moeten worden. Of dat er eerst stof gezogen moet zijn voordat ‘ze’ komt, durf je die te laten gaan? En daarbij vooral: durf je het gevoel van onrust aan te gaan? Te verdragen dat het niet helemaal is zoals jij in je hoofd had? Ik zeg: Ready? (- Almost.) Set. Go!

Deel dit artikel

1 reactie

  • Ilja

    Hele goeie overdenking om te lezen, zo vlak ná het bezoek van moeder en schoonmoeder, haha ????. Maar ach…ook wel fijn dat het stof eindelijk weer afgenomen is!

Reactie

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*