Sta In Je Kracht

Parent Kit: een toolbox voor ouders

Interessante artikelen, blogs en gewoon van alles wat inspireert, motiveert en relativeert.

Parent Kit: een toolbox voor ouders

gezin parent kitYES! Daar gaat ie dan! Het logo is klaar, de foto’s zijn prachtig. Judith Dens en ik, Liesbeth Veldhuizen, de mama’s van Parent Kit zijn er klaar voor. Vanaf deze zomer is onze toolbox beschikbaar voor alle ouders. En of je nou pubers hebt, ze de deur al uit hebt of zojuist een luier hebt verschoond, je bent van harte welkom.

Baby en mama geboren!

Stel je voor. Je bent net moeder geworden. Of misschien al een tijd geleden. Op het moment dat je kind is geboren word je ook als ouder geboren. En ben je dan inderdaad meteen een moeder? En die roze wolk aan het begin, bestaat die nou echt?
Steeds maar geven en klaarstaan voor je kinderen, dat is voor de meeste ouders een hele opgave. En rondom begrenzing blijkt er ook veel onzekerheid en frustratie te zijn. Er is niet echt een gebruiksaanwijzing (voor jou of je kind), want er is meer dan één manier die werkt.

Goede hechting als basis

Judith en ik geloven dat voor een gezonde ontwikkeling van een kind een goede hechting van essentieel belang is. toolbox parent kitDat betekent dat je als ouder afstemt op de behoeften van je kind. Je geeft wat je kind nodig heeft. Op die manier werk je aan een zo optimaal mogelijke relatie met je kind. En dat houdt wat ons betreft nooit op: het is een levenswerk. Het is de moeite waard om in jouw ouderschap te investeren; om aandacht te besteden aan dit leerproces. Zowel jijzelf als je kind (en de wereld) plukken hier de vruchten van.

Delen is fijn

Daarnaast vinden we het sociale aspect van het grootbrengen van kinderen belangrijk. “It’s takes a village to raise a child” is niet voor niets een uitspraak. In vroeger tijden werkte het zo: een kind werd niet alleen door de ouders grootgebracht, er waren ook familieleden en dorpsgenoten bij betrokken. En iets minder lang geleden was het heel normaal dat je je buurvrouw kon zeggen “Let je even op? Ik heb de kinders op bed liggen en doe even een boodschapje.” Vandaag de dag lijkt het soms wel alsof alle moeders tussen de vier muren van ons huis in de Vinex-woonwijk zitten opgesloten. De mobiel in de hand om het contact met de wereld aan te gaan. Maar op Facebook of Instagram is geen ruimte om alles van jezelf te laten zien, laat staan je dikke wallen of misschien je tranen omdat je het even niet meer ziet zitten. Hoe fijn is het dan om in contact met elkaar te kunnen leren door ervaringen met elkaar te delen en onszelf aan elkaar te spiegelen? Kortom, onze missie is jou met andere mama’s en/of papa’s in contact te brengen. En om jou te laten groeien in je ouderschap.

Parent Kit

De Parent Kit is een toolbox met gereedschap voor ouders gemaakt en gegeven door ouders. Dit zijn workshops en cursussen in een groep of individueel. Ouderschap is een levenswerk. Investeer er in. Daar worden jij, je kind en de wereld gelukkig van!
De volgende tools zijn nu al beschikbaar:

  • * Mindfulness voor ouders wordt gegeven door Corrine Venhuis (mama van twee).
  • * Baby Bootcamp, is een beweegprogramma van Jorien Leidekker (ook mama van twee) van Bewegen met Jorien.
  • *  Voeding voor ouders en kind: Jannet Grave (moeder van twee meiden) biedt diverse mogelijkheden aan om op een verantwoorde manier met voeding om te gaan.
  • * En vanaf oktober start onder begeleiding van Judith en mij (beiden moeder van een zoon en een dochter):
De Mom Academy

Dit is een ochtend voor jou en je kindje, voor je eigen plezier. Je bent er even uit en je kunt je ervatoolbox parent kitringen delen met anderen. Je kunt er een heleboel leren: over jezelf, over je kind(eren) en over hun opgroeien. Gesprek wordt afgewisseld met opdrachten en oefeningen om het geleerde thuis toe te passen.

Waar: bij STA IN JE KRACHT aan Bloemendalstraat 7 in Zwolle Centrum.
Wanneer: vanaf 3 oktober elke dinsdag in de even weken van 9.30 tot 11.00 uur. Je bent met je kindje welkom vanaf 9.15 uur.
Mom-abonnement: 15 euro* per maand. Daar heb je voor:
– Eén keer in de 2 weken (in de even weken) naar de groep.
– korting op de andere tools van Parent Kit.
– 10% korting op individuele coaching bij Judith of Liesbeth.

Je kunt op elk moment instromen. Kun je een keer niet dan is dat geen probleem. Aan- en afmelden doe je via WhatsApp of sms. Een keertje proberen? Dat kan. Laat maar weten wanneer je wilt aansluiten.

*Dit tarief geldt tot en met december 2017

De mama’s stellen elkaar aan je voor

Judith is orthopedagoog en kinder- en jeugdtherapeut. Ik ken haar als een lief en warm mens en dat is ze ongetwijfeld ook als moeder van haar dochter Isabel (22) en zoon Lennert (20). Judith weet al heel lang dat ze wat heeft door te geven vanuit haar moederschap en zeker vanuit haar professie. Zij weet vanuit eigen ervaring hoe groot de impact op het ouderschap is en ze vindt dat daar veel meer aandacht voor mag zijn.
Je kunt Judith mailen op judith@parentkit.nl of bellen of appen op 06 413 072 05.

Liesbeth heeft twee kinderen, Koen van 4 en Merel van 1 jaar. Het zijn schattige lieve kinderen waar Liesbeth enorm van geniet. Ze zit nog midden in de fase waarin ze zo af en toe ervaart hoe lastig het is om haar ouderschap ontspannen in te vullen. Ze heeft het geluk dat haar werk als psychomotorisch therapeut en trainer Mindfulness haar van praktische tools voorziet. En dat ze met haar collega’s erover kan sparren en zo nu en dan kan klagen 😉
Liesbeth is te bereiken op liesbeth@parentkit.nl of op haar mobiel op 06 186 85 557.

De start van de Mom Academy

Nu je met ons kennis hebt gemaakt willen wij graag kennismaken met jou en je kindje. En dat kan dus vanaf dinsdag 3 oktober van 9.30 tot 11.00 uur. En omdat dat de allereerste keer is van de Mom Academy en wij hier een klein feestje van willen maken, is deze ochtend gratis.
Je kunt je aanmelden via WhatsApp of de Facebook-pagina. (De website staat waar alle tools van Parent Kit op komen te staan is al wel online maar is nog niet helemaal klaar.)

Tot gauw! Groetjes van Judith en Liesbeth.

 

Deel dit artikel

Reactie

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*