Over Corrine

Ik ben open, nieuwsgierig, serieus en enthousiast: een snelle en creatieve denker met relativeringsvermogen, gevoel voor humor en een regelmatig terugkerend verlangen naar rust en stilte.

Mijn kracht schuilt in mijn talent om jou op een nuchtere en concrete manier opmerkzaamheid aan te leren.  

Graag nodig ik je uit om met speelsheid en relativeringsvermogen te onderzoeken welke neigingen je hebt als er lastige, onprettige of juist leuke dingen op je pad komen. Door je met een frisse blik te begeleiden en te motiveren, geef ik jou eigenlijk een “training in zelf-therapie” *

Als trainer, wetenschapper en bovenal als mens, heb ik geleerd dat aandacht en opmerkzaamheid jong en oud helpen. Want wanneer je merkt wat je neiging is, kun je veel beter keuzes maken over wat je wél of juist niet gaat doen. Ik leer je graag ontdekken wat jezelf kan doen om je leven aangenamer te maken. Om eerlijk, krachtig en kwetsbaar te durven zijn, bij alles wat er speelt in je leven. Mijn gezinsleven, met opgroeiende kinderen, hond en kat, helpt mij voortdurend om ook zelf deze eigenschappen te blijven toepassen op mezelf!

In mijn werk voor Sta in je kracht gebruik ik mijn werkervaring als psycholoog in de (jeugd)GGz, als trainer en gedragswetenschapper in het onderwijs, de zorg en in de gevangenis. In mijn aanpak combineer ik technieken vanuit de CGT, EMDR, ACT, Mindfulness (MBCT MBSR) en compassie (MBCL). In mijn gesprekken volg ik waar mogelijk de M.O.L. benadering.

Aan de Radboud Universiteit heb ik de opleiding gevolgd tot mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBCT/MBSR). incl. opname in het VMBN register.

Aandachtstraining en Mindfulness voor kinderen geef ik o.a. volgens de Methode Eline Snel.

Naast werkzaamheden voor Sta in je kracht ben ik ook werkzaam als gedragswetenschapper/ psycholoog oa in de zorg en als freelancer voor bedrijven en particulieren. Ik ben geregistreerd als Psycholoog NIP, als EMDR therapeut (VEN) en volg het traject tot cognitief gedragstherapeut (VGCT i.o.)

* met dank aan Frits Koster voor deze passende omschrijving.