Mindfulnesstraining

Wat is mindfulness?

Mindfulness is vriendelijke opmerkzaamheid. Aandacht geven op een speciale manier en opmerken wat er op dit moment op te merken valt. Dus welke sensaties je voelt in je lijf (warm, koud, tinteling…) en ook wat je merkt in je geest. Dit helpt je om bewuster keuzes te maken om iets wel of juist níet te doen.

Mindfulness is een speciale houding van in het leven staan: op een milde, vriendelijke en bewuste manier omgaan met de dingen die hoe dan ook op je pad komen. Het is een vaardigheid die we allemaal in ons hebben, die verder ontwikkelt en getraind kan worden.

Maak je leven aangenamer! Volg een training

Opmerkzaam zijn en aandacht geven aan dingen: iedereen kan dat en doet het ook. Toch doen we het vaak onbewust. We leggen bijvoorbeeld snel de focus op wat er allemaal mist, of juist niet goed gaat. Door een mindfulness training leer je om je aandacht bewust te richten en train je je opmerkzaamheid. En je leert deze vaardigheid te gebruiken en in te zetten om je leven aangenamer te maken.

Waarom voor jou?      

Helpt je om meer te genieten en minder te piekeren.

Geeft je grip bij omgaan met de leuke en de minder leuke dingen van het leven.

Ondersteunt bij het leren accepteren en anders omgaan met je chronische klachten (mentaal/ fysiek)

Wat is MBSR, MBCT of AMT?

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende bewezen effectieve programma’s ontwikkeld met een (vaste) opbouw om mindfulness te leren toepassen in de aanpak van alledaagse stress of chronische klachten.

MBSR= Mindfulness Based Stress Reduction

MBCT =Mindfulness Based Cognitive Therapy

AMT =Academie voor Mindful Teaching, Methode Eline Snel, Mindfulness en aandachtstraining voor kinderen en Jongeren

Ik ben geschoold om deze programma’s aan te bieden, zowel in een groep als individueel.