maandelijksopfrismoment – stadsretraite

Wat is een stadsretraite?

Een retraite is een aaneengesloten periode van bezinning en verstilling, volgens een programma met afwisselend formele en informele meditatie.

De stadsretraite is een laagdrempelige retraitevorm. Om mensen nieuwsgierig te maken, als een uitnodiging te onderzoeken waar voor hen de mogelijkheden liggen om rust en verstilling te integreren in hun dagelijkse leven. Meditatie staat centraal – in stilte en onder begeleiding. Daarvoor hoef je de stad niet uit, dat kan juist heel goed in de stad. Met je eigen huis als vertrekpunt en plek waar je slaapt. Vandaar de naam stadsretraite.

Wat kun je verwachten?

Overdag volgen we een aaneengesloten programma van formele en informele meditatiemomenten in en rondom een vaste plek. Daarbij is er tevens voldoende ruimte voor persoonlijke invulling: van binnen stilzitten tot buiten (hard)lopen.

De setting van de vriendelijke stilte helpen je om tot rust te komen. De begeleide meditaties brengen verdieping en inspiratie. Je slaapt en eet thuis, hierdoor kun je de verstilling eenvoudig integreren in de alledaagsheid van het leven

Wanneer: eerste weekend van juli

Locatie: tzt nader bekend gemaakt.

(Eerdere edities waren in Dominicanerklooster of Centrum Zwolle)

Begeleiding:   

Begeleiding is in handen van Corrine Venhuis en Annalies Otten Hagen. Beide in hun dagelijks leven werkzaam in de (geestelijke) gezondheidszorg en tevens gecertificeerd trainer Mindfulness en Compassie  (VMBN).M