Sta In Je Kracht

Wie gaat er mee hardlopen? Of hartlopen?

Interessante artikelen, blogs en gewoon van alles wat inspireert, motiveert en relativeert.

Gepubliceerd door Aan 4 februari 2017 in , | Eén Reactie

Wie gaat er mee hardlopen? Of hartlopen?

HardlopenYes! Dat was ‘m dan: workshop hardlopen nummer 1 van 2017. En leuk dat het was! Het was voor mezelf de eerste keer sinds maanden, euh ruim een jaar, dat ik mijn slofjes en renpak weer aantrok. Met 6 enthousiastelingen gingen we aan de slag met de ademhaling, een stukje techniek waarin ontspannen centraal staat en het richten van de aandacht.

Tijdens en na afloop kreeg ik de aangename feedback dat het doelgerichte er op deze manier af gaat. Het moeten halen van een bepaalde afstand, snelheid of hartslag. Niets van dat alles. Het ‘sukkeldrafje’ werd het uitgangspunt. Ontspanning aanbrengen in hoofd en lijf. Heerlijk. Dus ja, lopen met je hart. Oftewel luisteren naar je lijf. Niet de hartslagmeter de regie geven of de klok om de pols maar je lichaam. Zolang die ontspannen en prettig aanvoelt, lekker blijven rennen. En zodra er verkramping in lijf of denken ontstaat, even gas terug.

Zoals ik vaker tegenkom in mijn werk gaat het gesprek van ‘hoe ren ik?’ over naar ‘hoe beweeg ik me verder in het leven?’ Neem je altijd van die grote passen? Denk je wel eens vaker dat je hebt gefaald als je iets niet lukt zoals je had bedacht? Daar word ik zo blij van! Hoofd en lijf verbinden en de koppeling tussen beide durven maken. Dat levert inzicht op en valt van te leren.

 

Deel dit artikel

1 reactie

  • Jorien

    Mooi om te lezen! Tijd om de volgende in te plannen….en hopelijk kan ik dan mee komen doen. Leuk!

Reactie

U e-mail adress wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*