Zondag 7 juni Maandelijks opfrismoment Mindfulness

Zondag 7 juni Maandelijks opfrismoment Mindfulness

STILTE SESSIE 3 uur

Programma:
Op een stiltesessie/stiltedag volg je met z’n allen een programma met afwisselende oefeningen onder begeleiding, en ook zijn er momenten van ‘vrije tijd’.
Er is een mooie balans tussen zittende, liggende en lopende oefeningen. Meditaties en mindful yoga. Binnenskamers en waar mogelijk ook buiten.

Insteek:
Allereerst biedt het je mogelijkheid in alle rust,  verschillende oefeningen te ervaren. Inclusief het effect van meerdere oefeningen achter elkaar.
Verder is de meerwaarde van een stilte  dag(deel) je leren openstellen voor de nieuwe ervaringen van dat moment, terwijl je langere tijd aan een gesloten je aandacht bij jezelf houdt. Dat geeft dat je de ‘tijd’ vaak heel anders beleefd, dan op een gewone werk of weekend dag.

Is het de hele dag stil?
Nee! Gedurende de dag ben je wel zelf stil. Zowel tijdens de oefeningen, meditaties, yoga, lopen als bij de pauzes waarin je wat eet en drinkt.
We zijn niet asociaal en houden rekening met elkaar, maar we zoeken niet expliciet de interactie op met de anderen. De focus ligt daardoor vooral bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. Dat is enerzijds heerlijk en soms ook wel lastig. Dan mag je ook gerust de begeleiding (ik in dit geval) aanspreken. Het is geen afgedwongen stilte, maar een vriendelijke intentie tot stil zijn.

Varianten:
Naast de stiltedag van 6 uur (die onderdeel is van de 8 weekse mindfulness trainingen), organiseer ik dus ook regelmatig een stilte dagdeel (3 uur). Net iets laagdrempeliger, overzichtelijker.

Gun jezelf een moment voor jezelf, waarin je de alledaagse verplichtingen even kan loslaten! Breng ontspanning en herstel in je lichaam, brein en geest. Ervaar hoe een positieve en vriendelijke houding naar jezelf je creativiteit, plezier én productiviteit bevordert. Wees welkom!

 

Verfrissend, ontspannend of inzichtgevend?

Elke maand bieden we een moment van vriendelijke stilte aan. Als gezonde tegenhanger bij de voortdurende prikkels van onze binnen- en buitenwereld.

Ter ondersteuning en verdieping van je persoonlijke meditatie of als (eerste) kennismaking. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf!

 

 

Wat:              Meditatie en bewegingsoefeningen (Mindful Yoga).

 

Wanneer:     Zondag 7 juni 2020             13.00- 16.00u

Locatie:         STA IN JE KRACHT        Bloemendalstraat 7, Zwolle-Centrum

                         € 25,00         incl. koffie-thee-(on)gezond lekkers- handout

 

 

Verfrissend, ontspannend of inzichtgevend?

Elke maand bieden we een moment van vriendelijke stilte aan. Als gezonde tegenhanger bij de voortdurende prikkels van onze binnen- en buitenwereld. Ter ondersteuning en verdieping van je persoonlijke meditatie of als (eerste) kennismaking. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf!

 

Wat is mindfulness?