zaterdag 13 november 2021  –  Stiltedag

zaterdag 13 november 2021 – Stiltedag

STILTEDAG

zaterdag 13 november 2021        

10:00- 16:00u

Bloemendalstraat 7  Zwolle Centrum


 

De stiltedag volgt een vast programma, met daarin een aangetoonde effectieve balans tussen formele en informele oefeningen, begeleide meditaties en vrije momenten. Op deze dag staat het beoefenen van vriendelijke en belichaamde opmerkzaamheid centraal. Als deelnemer ben je daarom stil, dat helpt bij het proces van de aandacht richten op jezelf. De stilte dag is dus echt een dag voor en met je zelf.

Een stiltedag is een vast onderdeel van de 8 weekse Mindfulnesstrainingen. Ook oud-deelnemers en overige belangstellenden zijn welkom om aan te schuiven.

 

datum: zaterdag 13 november 2021

wanneer: 10:00-16:00

waar: Bloemendalstraat 7, Zwolle centrum

kosten: €45,-  of 3 knippen van je tegoedkaart.

de prijs is inclusief koffie/ thee/ (on)gezond lekker,  exclusief lunch

opgave: info@stainekracht.nl

 

Wat kun je verwachten?

Programma:

Op een stiltesessie/stiltedag volg je met z’n allen een programma met afwisselende oefeningen onder begeleiding, en ook zijn er momenten van ‘vrije tijd’.

Er is een mooie balans tussen zittende, liggende en lopende oefeningen. Meditaties en mindful yoga. Binnenskamers en waar mogelijk ook buiten.

Insteek:

Allereerst biedt het je mogelijkheid in alle rust,  verschillende oefeningen te ervaren. Inclusief het effect van meerdere oefeningen achter elkaar.

Verder is de meerwaarde van een stilte  dag(deel) je leren openstellen voor de nieuwe ervaringen van dat moment, terwijl je langere tijd aan een gesloten je aandacht bij jezelf houdt. Dat geeft dat je de ‘tijd’ vaak heel anders beleefd, dan op een gewone werk of weekend dag.

Is het de hele dag stil?

Nee! Gedurende de dag ben je wel zelf stil. Zowel tijdens de oefeningen, meditaties, yoga, lopen als bij de pauzes waarin je wat eet en drinkt. We zijn niet asociaal en houden rekening met elkaar, maar we zoeken niet expliciet de interactie op met de anderen. De focus ligt daardoor vooral bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. Dat is enerzijds heerlijk en soms ook wel lastig. Dan mag je ook gerust de begeleiding (ik in dit geval) aanspreken. Het is geen afgedwongen stilte, maar een vriendelijke intentie tot stil zijn.

Varianten:

Naast de stiltedag van 6 uur (die onderdeel is van de 8 weekse mindfulness trainingen), organiseer ik dus ook regelmatig een stilte dagdeel (3 uur). Net iets laagdrempeliger, overzichtelijker.

 

Meer informatie of aanmelden?

Corrine@stainjekracht.nl

06 10664239

 

 

* deze stiltedag is tevens de invulling van het maandelijkse Mindfulness opfrismoment van januari.