13 november Stiltedag  Maandelijks oefenmoment november

13 november Stiltedag Maandelijks oefenmoment november

 

STILTE DAG 6 uur *

* Mocht je een goede reden hebben waarom een halve stiltedag (3uur) meer passend zou zijn voor jou? Neem dan even contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Programma:
Op een stiltedag volg je met z’n allen een programma met afwisselende oefeningen onder begeleiding, en ook zijn er momenten van ‘vrije tijd’. Er is een mooie balans tussen zittende, liggende en lopende oefeningen. Meditaties en mindful yoga. Binnenskamers en waar mogelijk ook buiten.
Insteek:
Allereerst biedt het je mogelijkheid in alle rust,  verschillende oefeningen te ervaren. Inclusief het effect van meerdere oefeningen achter elkaar.

Verder is de meerwaarde van een stilte  dag(deel) je leren openstellen voor de nieuwe ervaringen van dat moment, terwijl je langere tijd aan een gesloten je aandacht bij jezelf houdt. Dat geeft dat je de ‘tijd’ vaak heel anders beleefd, dan op een gewone werk of weekend dag.

Is het de hele dag stil?
Nee! Gedurende de dag ben je wel zelf stil. Zowel tijdens de oefeningen, meditaties, yoga, lopen als bij de pauzes waarin je wat eet en drinkt.

We zijn niet asociaal en houden rekening met elkaar, maar we zoeken niet expliciet de interactie op met de anderen. De focus ligt daardoor vooral bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. Dat is enerzijds heerlijk en soms ook wel lastig. Dan mag je ook gerust de begeleiding (ik in dit geval) aanspreken. Het is geen afgedwongen stilte, maar een vriendelijke intentie tot stil zijn.

Varianten:
Naast de stiltedag van 6 uur (die ook onderdeel is van de 8 weekse mindfulness trainingen), organiseer ik dus ook regelmatig een stilte dagdeel (3 uur). Net iets laagdrempeliger, overzichtelijker.

* Ivm de Coronasituatie is de stiltesessie eerder dit jaar komen te vervallen.

Heb je een goede reden, waarom voor jou nu drie uur beter zou zijn? Dan biedt ik dit keer de mogelijkheid aan deelnemers om een halve stiltedag bij te wonen. Informeer  gerust om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Gun jezelf een moment voor jezelf, waarin je de alledaagse verplichtingen even kan loslaten! Breng ontspanning en herstel in je lichaam, brein en geest. Ervaar hoe een positieve en vriendelijke houding naar jezelf je creativiteit, plezier én productiviteit bevordert. Wees welkom!

Verfrissend, ontspannend of inzichtgevend?

Elke maand bieden we een moment van vriendelijke stilte aan. Als gezonde tegenhanger bij de voortdurende prikkels van onze binnen- en buitenwereld.

Ter ondersteuning en verdieping van je persoonlijke meditatie of als (eerste) kennismaking. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf!

 

STILTEDAG & STILTESESSIE

Wat:              Meditatie en bewegingsoefeningen (Mindful Yoga).

 

Wanneer:     Zaterdag 13 november 2021           10.00 – 16.00u

Locatie:         STA IN JE KRACHT        Bloemendalstraat 7, Zwolle-Centrum

                         €45.00 stiltedag                 prijs incl. koffie-thee-(on)gezond lekkers – handout

 

 

 

 

Verfrissend, ontspannend of inzichtgevend?

Elke maand bieden we een moment van vriendelijke stilte aan. Als gezonde tegenhanger bij de voortdurende prikkels van onze binnen- en buitenwereld. Ter ondersteuning en verdieping van je persoonlijke meditatie of als (eerste) kennismaking. Kom langs, doe mee en ervaar het zelf!

 

Wat is mindfulness?

wat is een stiltedag?