Aanbod

Aanbod

Sta in je Kracht biedt trainingen en workshops op het gebied van zelfzorg, stressreductie en terugvalpreventie.

Leren door te doen.

plaatje-met-poppetjes

De mens haalt het beste uit zichzelf wanneer hoofd en lijf verbonden zijn. Dat is waar wij in geloven. Het doel is jou bij jezelf te brengen. Precies daar waar de rust te vinden is voor degene die te hard loopt. En waar de creativiteit zit voor degene die te veel in zijn hoofd zit. Kortom, hoofd en lijf met elkaar verbinden. Daar word jij blij van maar ook je omgeving.

Vanuit de verbinding tussen ratio en gevoel kan de focus gericht worden op:

Mindfulnesstraining en stressreductie

Het vinden en vasthouden van de balans tussen werk en privé is voor velen een uitdaging. Om je werk- en/of gezins-druk de baas te zijn is bewustwording van rollen en patronen een voorwaarde. Met behulp van praktische oefeningen leer je om jezelf te helpen bij het maken van keuzes en goed voor jezelf te zorgen. De acht-weekse mindfulnesstrainingen zijn een belangrijk hulpmiddel bij dit proces.  Dit kan individueel, in groepsverband of met een goede bekende (duo-training). Kijk in de agenda voor de eerstvolgende trainingen en meer info.

Zelfzorg

Om het optimale uit jezelf  te halen is het van belang dat je weet wie je bent. Wat vind jij belangrijk, wat motiveert jou, waar sta je voor?

Dat kun je ontdekken, middels inzicht en (zelf) reflectie. En daarvoor heb je vooral jezelf nodig, wat geduld, nieuwsgierigheid en soms ook wat lef en durf.

Om te onderzoeken welke gewoontes je helpen en welke je soms in de weg zitten.

Middels ervaringsgericht werk kom je precies waar je zijn moet. Bij je zelf.

Nieuwsgierig naar je zelf? Maak een afspraak om te kijken of een individueel coachingstraject wat voor je is.

Zorgen voor jezelf en voor een ander

Je kunt pas voor een ander zorgen wanneer je voor jezelf zorgt. Maar waarom is die neiging om het om te draaien dan zo sterk? Deze vraag en het antwoord daarop staan centraal in het leren zorgen voor jezelf. Om dit te kunnen is de voorwaarde om (weer) bewust te zijn van wat je meemaakt en ervaart:

Wat denk je? Wat voel je? Wat is je neiging om te doen? Wanneer je meer bewust bent van je eigen (automatische) neigingen, kun je dit meenemen in je contact met de ander.

Meer bewust worden van hoe je voor je zelf kan zorgen, wat je jezelf mag gunnen en het ontwikkelen van vriendelijkheid voor jezelf staat centraal bij alle activiteiten, trainingen, workshops van Sta in je kracht. Naast opmerkzaamheid en vriendelijke aandacht (mindfulness) is er ook een focus op het trainen en ontwikkelen van (zelf)compassie. Dit is een waardevolle aanvulling op de Mindfulnesstraining. In de (mindful) coachingstrajecten en de maandelijkse opfrismomenten hebben deze aspecten een essentiële rol.

Werkvormen

Mindfulnesstraining MBCT- MBSR (groep, individueel, duo)  8 weekse training

MindfulCoaching

Workshop Mindfulness- stressreductie

Maandelijks opfrismoment Mindfulness

De vorm waarin de hoofd-lijf-verbinding wordt gemaakt is op basis van methodieken uit de Psychologie (CGT, ACT, MOL), Mindfulness (MBCT, MBSR en Methode Eline Snel) en Compassietraining (MBCL).

Deel dit artikel